AKADEMİK DESTEK MERKEZİ ( Academic Support Center) DUYURUSUTüm Duyurular
MART

AKADEMİK DESTEK MERKEZİ DUYURUSU

AKADEMİK DESTEK MERKEZİ

Akademik Destek Merkezi, TİB öğrencilerinin İngilizce öğrenimlerine destek olmak ve dil becerilerini geliştirmek amacıyla kurulan, müfredat dâhilinde etkinlik ve çalışmalar içeren destek merkezidir. Akademik Destek Merkezi üç alanda faaliyet göstermektedir:

1. Öğrenme Merkezi (Learning Hub):

Öğrenme Merkezi, TİB öğrencilerimizin, İngilizce öğrenme süreçlerine yardımcı olmak ve ders saatleri dışında yapacakları çalışmaları desteklemek amacıyla oluşturulan müfredat destekli destek merkezidir. Öğrencilerimiz öğrenme merkezinde öğretim görevlileri dersleri ile ilgili sorular, destek almaları gerektiklerini düşündükleri konular üzerine çalışabilmektedir.

1. Yazma Merkezi (Writing Center):

Yazma Merkezi, TİB öğrencilerimizin yazma derslerine destek amacı ile açılan akademik destek merkezidir. Öğrencilerimiz bu akademik destek birimimizde, yazma becerilerini geliştirmek için öğretim görevlilerinden destek almaktadır.

1. Konuşma Kulübü (Speaking Club):

TİB öğrencilerimizin konuşma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olan kulüptür. Konuşma Kulübü’nde her hafta düzenlenen farklı konuşma etkinlikleri ile öğrencilerin konuşma becerileri geliştirilmeye çalışılır.

Akademik Destek Merkezi Saatleri ve Kayıtlar

* Akademik Destek Merkezi Faaliyetleri için kayıtlar haftalık olarak alınmaktadır. Microsoft Forms kayıt bağlantısı Salı 08:30'dan Cuma 23:59'a kadar aktiftir.

* Akademik Destek Merkezi'ne katılmak isteyen öğrencilerin en geç Cuma 23:59'a kadar aşağıdaki bağlantıda verilen formu doldurarak kayıtlarını tamamlamaları rica olunur.

* Akademik Destek Merkezi son başvuru tarihinden sonra her etkinlik için ilk 10 kayıt bir sonraki hafta yapılacak etkinliklere katılmak üzere listelenecektir. Kayıt olan öğrencilere Pazartesi günleri YTÜ e-posta adreslerine gönderilen e-posta ile bilgilendirme yapılacaktır.

* Öğrencilerin Microsoft Forms'a (bu forma) YTÜ Öğrenci e-posta adreslerini kullanarak girmeleri gerekmektedir. Kişisel/diğer e-posta adresleri ile kayıt alınmayacaktır.

Forms Kayıt Linki:

Haftalık Faaliyet Programı: